Olot helpoittuivat. Kaarina hoiti veljiään ja Iida pääsi kunnolla töihin. Hän piti ulkotöistä karjanhoidosta ja metsurin töistä. Ei sietänyt sisäpiian töitä, emännät kun olivat uteliaita ja motkottivat niskan takana.

Mökkiin rakennettiin kammarin puoli ja saunakin saatiin viimein rakennetuksi. Vanhoista aittahirsistä taaskin. Sekä pihaan halkovarasto. Maata mökin ympärillä oli niukalti. Vähän kuitenkin perunaa ja kasvimaa, josta suurin osa Edwartin kessumaana. Kesä sikaa pidettiin joskus, mutta vuoden ympäri ei ulkorakennuksessa sika tarennut. Perunan nostoon sai talosta hevosen lainaksi, mutta vasta kun kaikki talon työt oli tehty. Silloin oli yleensä jo lumi maassa.

Lapset kävivät koulua, jos kerkesivät. Kotona oli heillekin niin paljon töitä, että koulua pidettiin toissijaisena. Koulussa piti myös tehdä osansa ja syksyisin viedä puolukoita koulun ruokalaan. Kouluruokailu oli jo olemassa. Joka toinen päivä oli perunaa ja soosia sen puolukka survoksen kanssa ja joka toinen päivä puuroa. Puurossa oli reilusti paakkuja, jotka juku isompi tyttö käski olla syömättä. Kaarina halkaisi paakun ja se oli toukan kotilo. Sen jälkeen jauhot siivilöitiin, ei ollut enää paakkuja.