Kaisa kävi kansakoulun jälkeen lastenkodista käsin jonkin sähköasentajan koulun. Katri kävi Malilla yläkoulua ja taisi olla viimeinen vuosikerta, joka ei käynyt peruskoulua. Tauno ja Tarja  aloittivat Pukinmäessä, Puksussa, mutta Tauno siirtyi aikaisessa vaiheessa keskustaa "parempaan" kouluun. Pojan koulunkäyntiä pidettiin niin paljon tärkeämpänä.

Tarjalle ei koko Puksun aikana selvinnyt muutamia perusasioita. Esim. ensin hän ei vienyt kirjoja kotiin ollenkaan ja sitten hän kantoi kaikki jokapäivä edes takaisin. Lukujärjestyksen tarkoitusta hän ei ymmärtänyt tai että läksyt pitää tehdä kotona. Vai oliko vain niin ettei kukaan kertonut hänelle. Muutenkin hän oppi elämästä enemmän matkimalla kuin kuuntelemalla. Oikeastaan Tarjan "kasvatus" jäi Taunon kontolle. He pelasivat paljon pelejä, joten häviämään Tarja ainakin oppi. Ainoa "laji" missä Tarja voitti Taunon oli jos saunassa laskettiin mustelmat. Siinä Tarja oli aina kiistaton ykkönen.

Aina sisarukset myös riitelivät, ei sellaista voi välttää ja Tarjalle kehitty myös kova ja kantava ääni ja suutuspäissään hän hyppi tasajalkaa. Joten kun Malmin aika kävi vähiin ja selvisi, että tuleva koti olisi kerrostalossa itähelsingissä Tarja oli kauhuissaan pelkästä ajatuksesta, että lattian alla asuisi joku.